Tavasz - II.

2012.02.05. 13:03

 Valaki szemében ekkor úgy tűnt mintha könnyek gyűltek volna, melyeket sietve próbált láthatatlanná tenni. Majd kinézett az ablakon, hátha beröppen könnyed szárnyain a Megoldás. De nem jött semmi, csak a fák dülöngéltek csalódottan a tavaszi légben. Szótlan lett s gondterhes a Szél fia, majd egy arra kószáló gondolattal tovaszállt a messzi horizont felé. Lágyan lengtek utána a hátrahagyott bús textilek, mintha palástja lett volna a bánat s útitársa a Csüggedés. Soká ültem a csöndben amit maga után hagyott, s mely ólmosan nehezedett vállaimra, amikor egyszercsak dobogás zaja törte meg némaságomat, s megint elindult bennem egy áramlat mely félúton járt a kellemesen bizsergető s a végtelenül ijesztő között. Keresni kezdtem, hogy honnan jön a hang, mely nem szűnt meg lüktetni, csak a ritmusa hagyott alább olykor, hogy később új lendülettel induljon ismét a féktelenség felé. Eszeveszett keringésem végül a dobozhoz vezetett el melyet az ágy melletti éjjeli szekrényen hagytam előző este. S ahogy kezembe vettem a Fénymágnás legféltettebb kincsét, halkulni kezdett a lüktetés, s lágyan szelídült tenyerembe az ütött kopott faládika.

Tudod, csak a Szeretet számít – mondta a Barátom – hogy ne csak lüktessen, dobogjon is a szíved. Hiába minden kincsed, s minden ostoba kacatod ezek mind eltűnnek, elvesznek, elillannak s egyetlen dolog maradhat csak a tiéd, a Szeretet. Amit jó adni és jó kapni is. Ami végtelenül önzetlen és tiszta mint a frissen lehullott hó, amelyet nem érintett emberi lábnyom, csak szelíden pihen hórihorgas hegyek csúcsán, felhőktől ölelve. Ami türelmes, jóságos és gondoskodó mint az édesanya, kinek szíve alatt új élet szunnyad, s óvón veszi körbe minden pillanatban gyermekét a csendjével, a békéjével s világot ölelő karjaival halálon innen és túl, ameddig lélegezni, létezni tud. Ami szüntelen az igazságot kutatja, s nem gerjeszti a harag fellegeit sosem. Folyvást magában hordozza a Reményt, mely örök, s olyan, akár a kifogyhatatlan tiszta vizű patakok. Szelíd és tapintatos, akár a legárvább kismadár, mely a puszta létével szépséget s finomságot teremt maga körül, s léte egyetlen értelme a szüntelen szárnyalás a szélfútta fák között. A Szeretet az egyetlen erő, mely mindent megváltoztat vagy örök állandóságot teremt. Nem lehet elveszíteni, nem lehet pazarolni, sosem fogy el, mert a Szeretet van. Mint a levegő s mint a víz. Eleinte nagyon ijesztő lesz, hiszen felnyílnak majd ólmos pilláid, s mindent élesebben fogsz látni. A színeket, az arcokat, a vonásokat, érzed majd az érintés varázsát, a gondolat teremtő erejét, a pillanatok múlandóságát. Érzed majd az időt, ahogyan telik, hogy minden mosollyal tovább gördül egy perc, s erre azért van szükség, hogy megtapasztald, ennek ellenére a Szeretet örök marad. S ettől oly nemes, magasztos érzés. Aztán megnyílik majd a lelked is. Egy csatorna, amely beengedi s szabadon ereszti a jóságot, a szépséget. Megváltozik a lényed, sugárzó leszel és fénnyel teli. Átalakulsz mint bábjukból kikelő félénk pillangók, kiket bár riasztanak a viharos szelek, mégis hittel áhítják a jövőt. A legsötétebb zugban megbúvó szépséget is meglátod majd, s ettől a világ minden kis szeglete kedves lesz a szívednek. Legvégül pedig emelkedni kezdesz majd, a fellegek felé fúvó szelek szárnyán s a világ, mely körülvesz kerekebb lesz mint valaha. Nem lesz előtted akadály, nem lesz benned kétely. Csak leszel, létezel majd, mint a gondolatok, mint az örökké tartó álmok, melyekben jó megpihenni, s amikre áhítozunk csupán. Te magad leszel a saját valóságod, önnön igazságod s így leszel majd szelíd virág a végeláthatatlan mezőségeken. A Szeretet benned van mindig, akármilyen hányattatott  lesz sorsod, akármilyen rongyos lesz léted. Mindennek birtokában leszel, amire valaha vágytál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://enesaszerelmeim.blog.hu/api/trackback/id/tr234067801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása