Robin Hood

2010.07.14. 09:18

 Robin Hood... Mindenkinek ajánlom a filmet aki még nem látta. Nem a szokásos romantikus, sírós, megmentelek, útállak de mésgis szeretlek, közben pedig megmentem a szegényeket sztori. Izgalmas, fordulatos, közben kicsit tágítja történelmi ismereteinket, néhol kicsit torzítva, de nagyvonalakban hiteles képet ad a korról. Nem utolsó sorban pedig ott van Russel Crowe... :) Van aki imádja, és van akit kiráz tőle a hideg. Én valahol a kettő között voltam, bár gladiátorként igen meggyőző alakítást nyújtott, a "talpig férfi" aki otthon szánt a munkától kicserepesedett kezével, majd harcol utolsó lehelletéig a családjáért, szerelméért, gondolatban símogatja könnyes szemmel az otthoni búzát ... Azért ez kicsit irreális, de nyilván erre valók az ilyen jellegű filmek, megelevenítik azt, ami a valóságban nem állja meg a helyét. Aztán ott volt a matematikus szerepe, ami zseniális film és alakítás, viszont itt nyilvánvalóan nem úgy nézünk Russel-re, mint a XXI. század férfiállatjára, ennek ellenére kitartó szimpátiánk megmaradhat felé, de hogyha mégsem ... nos, akkor itt a Robin Hood!

   Pontosan azért tettszett maga a film, illetve Robin Hood karaktere (amelyre Crowe-nál alkalmasabb személyt nem is találhattak volna), mert nem a hősszerelmes sablont testesíti meg, hanem pontosan azt a "férfit" akire manapság nagy lenne a kereslet... Persze Hollywood nem hagyhatta ki a szokásos "könnyfakasztó" elemeket, de ezek a jelenetek elhanyagolgható mennyiségben vannak jelen, így a férfi kollégák is élvezhetik a mozit, habár lelkes partnerem , akit minden filmre elrángatok, ha kell, ha nem ( és tűri )  eképp nyilatkozott : "Jó volt a film, bár párszor elbóbiskoltam ... " - ez tőle mindenképp építő kritika, szemben az egykori mélyponttal, a Kétely című filmmel, amit én lelkesen, csillogó szemekkel ültem végig, amíg drága partnerem csurgó nyállal édesdeden aludta végig a nem túl akciódús, nem mindennapi témával előrukkoló, ám annál érdekfeszítőbb 110 percet... :)

Visszatérve .. Hogy milyen is Robin? Nagyon bátor, de vállalja tettei következményeit. Csak a saját hasznát keresi, egészen addig, amíg nem talál egy olyan célt, ami számára ennél előbbrevaló. Tiszteli a nőt, rangjától, korától, származásától függetlenül. Ez egy nagyon fontos tulajdonság , ami manapság már nincs meg a férfiakban, maximum 40 év felett, de 'arrafelé' is nagyon ritka. És itt most nem arra gondolok, hogy előre engedi a pajtába menet, hanem tudja mit engedhet meg magának velük szemben, ugyanakkor helyre is teszi a nőket, ha arról van szó, mert valljuk be őszintén ... Néha produkálunk olyan hisztirohamokat, (indokolatlanul) amit bizony a férfiaknak kell helyretenni, a megfelelő határozottsággal és persze türelemmel. Ott van a szemében a csibészség, amit sokan félreértelmeznek, mert ezalatt nem azt értem, hogy 'kő-bunkó' hanem ha kell elég szemtelen és szemérmetlen. És persze ha arról van szó Shrek macskáját megszégyenítő módon hozza az ártatlan, "velejéig aranyos és jó ember vagyok" figurát amelyet az első adandó alkalommal meghazuttol, nade .. pont ezért szeretjük! Nem utolsó sorban pedig hihetetlenül magabiztosan üli meg a lovat, ami valószínűleg csak számomra hordoz jelentőséget, de itt megemlíteném azért, hogy elképesztően profi kaszkadőr munka van a filmben, hihetetlen látvánnyal és akciójelenetekkel..

  Nos, Robin Hood egy este erejéig szíven talált nyilaival, remek moziélményt nyújtott, és elringatott abban az álomban, hogy hátha léteznek még  XXI. századi Robin Hood-ok, talán Russel Crowe, talán nem, de mindenesetre megnyugtat a tudat, hogy szaladgálhatnak még a bolygón a megfelelő mértékben konzervatív férfiak, akik remélem nem csak a sherwoodi erdőben vadásznak, hanem talán kicsit elérhetőbb távolságban is ... 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://enesaszerelmeim.blog.hu/api/trackback/id/tr692150737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása