Meg akartam menteni a nőt

2010.08.05. 19:41

    Unalmas óráimban (ami mostanában meglehetősen ritka) néha olyasmire vetemedem, amit nem szívesen ismerek be. Leereszkedem szellemi igénytelenségem legmélyebb bugyraiba, mert igen, nagyon jólesik kikapcsolni az agyamat olykor és hagyni, hogy ellepjen a TV-ből áradó agymosás, magával ragadjon a délutáni műsorok színvonaltalansága és sekélyessége vagy a 23:00 óra után sugárzott adások monoton, érzelemmentes világa. Különös élvezettel fedezem fel a kereskedelmi csatornák egyre igénytelenebb bemondóit és témáit amiket betűzdelnek szórakoztató programjaik arzenáljába. Igazi csemegékre is bukkan ilyenkor az ember, és találkozom végtelenül elkeserítő dolgokkal is. Egyik ilyen kedvencem a "jós-adás"... Elképesztőnek találom, hogy szegény kis nyugdíjasok több mint 400 Ft-os percdíjért betelefonálnak és TÉNYLEG elhiszik, hogy valaki, (szintén nyugdíjas) megmutatja a jövőt, választ ad az esetleges kérdésekre, leveszi róluk az állítólagos rontást.... Aztabetyárját de imádom a XXI. századot!!! :) 

   Nos, gondoltam feltérképezem ezen iparágat ( a jósdavonalat) és vettem a fáradtságot, hogy végignézzek egy műsort. Csak a feléig jutottam. Alapvetően hiszek az asztrológiában és abban, hogy emberek, akik rendelkeznek a megfelelő adottságokkal képesek rákapcsolódni a lélek egy szintjére. Hiszek benne, épp ezért távol tartom magam tőle, mert lehet hogy valaki tényleg a vesémbe lát, csak épp nem biztos hogy amit csinál az használ, sokkal inkább árt. Persze a betelefonálós műsor nem ez a kategória, mégis ... majdnem agyvérzést kaptam. A "jós" csak beszélt és beszélt... Csörgött a telefon és megszólalt egy középkorú nő. Elég kétségbeesett volt a hangja. Kért egy 'általános jóslást' merthogy ugye többfajta van itt is :) mint a kurvánál :) lehet választani, hogy komplettet kérünk, vagy csak franciát, kotonnal, vagy anélkül :) szuper! ... visszatérve, elkezdte kiteríteni a lapokat a nő. Beszélt olyan dolgokról, ami mindenkire igaz lehet, nyilván. Aztán elkezdett a nőnek a férjéről való kapcsolatáról beszélni, majd a hölgy egyszercsak közbeszólt, hogy a férje a közelmúltban meghalt. ... Itt elcsuklott a hangja és sírvafakadt. A jós meg elkezdte neki mondani, hogy ő olyan erősen látja a lapokban a férfi jelenétet, hogy valószínűleg ez azt jelenti, hogy nem tudja őt elengedni, hát próbálja meg, mert így nem jöhet be az életébe az új szerelem, ami legkevesebb 3 héten belül várható, de csak akkor, ha megnyitja a karmikus csatornáit és beengedi a jótékony szellemeket a .....

   A nő pedig egyre kétségbeesetten sírt, végül kijött, hogy nem megy, nem tudja elengedni a férjét, 20 éve éltek együtt. Itt megszakadt a vonal, a jósnál pillanatnyi képzavar jelentkezett, érezte ő is hogy ez kicsit erős volt, majd folytatta tovább zavartalanul a darálást csakráról, karmáról... Meg akartam menteni a nőt. Fel nem foghatom mit élhetett át, bár én is veszítettem már el olyasvalakit, akinek a hiánya időről időre kolompol bennem abban az üres térben amit hagyott. Aki élt már át ilyet, tudja miről beszélek. Ilyenkor megzavarodik az ember. Nem hiszi el, hogy nincs tovább. Gyermeteg módon úgy érzi kapaszkodnia kell valahogy, valaki által. Ha van mellette barát vagy társ aki kisegíti, akkor szerencsés. Ha nincs akkor elsüllyed. Elképesztő volt. Gratulálok a médiának.

   Meg akartam menteni a nőt. Nyilván erre nem volt valós esély és nem utolsó sorban ilyen helyzetekben mindig visszarángat egy mondat a realitás talajára egy szempillantás alatt. Ezt egy olyan ember mondta, aki látott felnőni. Gyerekkorom óta vagyok szerelmes a lovakba. És mivel kisebb szünetekkel köztük nőttem fel, sok hülyét láttam. Akinek a kezébe nemhogy lovat, de egy gyufaszálat nem adnék. Hát erre mondta egykori edzőm, hogy nem lehet minden lovat megmenteni, akármennyire is fáj érte a szívem. Sajnos így van ez az emberekkel is. Pedig néha olyan szívesen ott lennék ilyen helyzetekben. Majd megszakadt érte a szívem. Meg akartam menteni a nőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://enesaszerelmeim.blog.hu/api/trackback/id/tr502201870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása