Egyszerű matek

2010.09.02. 22:43

 ...Folyamatosan kattog az agyam. Néha már annyira, hogy aludni sem tudok tőle. Gondolkodom kapcsolatokon, érzelmeken, feszegetem a határokat, búvárkodom a lelkemben, hátha valami érdemleges válaszra, magyarázatra bukkanok. Egyszer elhatároztam, hogy megírok egy olyan történetet, ami arról a férfi és nő közti kapcsolatról szól, amit mindenki keres. Amiben nincsenek akadályok, egetrázó problémák, paradox helyzetek...Egyszerűen csak megy minden magától, könnyed és légies, szenvedélyes, mindent elsöprő...Szóval, felkorbácsol, mégis megnyugvást találsz benne...amit mindenki keres...Nos, a mű soha nem készült el, és rá kellett döbbennem, ez a kapcsolat még papíron sem működhet. Egyszerűen nem létezik. Vajon szándékosan keressük a bonyodalmat, generáljuk a feszültséget, hogy legyen miért küzdeni, később pedig legyen miért megbocsátani? Nem tudom.. Mindenesetre sokféle az ember, sokféle kapcsolatot létesít.

   Átalakultunk mi nők...Egyink részünk hátrahagyta az évezredek óta genetikai kódként hordozott nagybetűs romantikát és átváltott férfifaló robotba, munkamániás öntudatos 'ki ha én nem' üzemmódba. Kerüli és takarja az érzelmet, pontosan azért mert neki rengeteg van, de erre (meggyőződése szerint) senki nem kíváncsi. Fontos neki a kémia, de annyira fél hogy elmúlik, hogy idő előtt dobbant az ágyból, és felveszi a napi ritmust, mintha mi sem történt volna. Indokok: időhiány, fáradtság, kiéltség, kőkemény öntudat... Ugye ismerős? Csakhogy ezt már mi nők is produkáljuk...Talán igazuk van.. Annyira takargatjuk magunkat, hogy elfelejtettünk élni a nagy védekezésben. 

   Társadalmunk egy másik női szerep-szélsősége a mániásan ragaszkodó, görcsösen családot akaró nő, akinek egyetlen életcélja van. Találni Valakit aki megfelel az előre kitalált és megálmodott kritériumoknak, aki megtestesíti az odaadó családapát, a dolgos férfit a hétköznapokban, aki odaadó és kedves, a személye lényegében nem is fontos. Legyen magas, jóképű, ügyvéd vagy orvos, lehetőleg több nyelven beszéljen, rendelkezzen egy nem túl szerény középkategóriás autóval, és nem utolsó sorban jól álljon neki a kenguru!! Maga a belső tartalom lényegtelen. Hipp-hopp kész az esküvő, a gyerek jöhet diploma után... Aztán 30 évesen arra ébred, hogy túl van egy váláson, egyedülálló anya, és azt sem tudja, eszik e vagy isszák... Na és a szex? :))) görcsök, gátlások, vagy néha szélsőséges perverziók... Indokok: elbszott élet, önzőség, görcsös félelem az egyedülléttől, egy hatalmas tátongó lyuk a lélekben...stb Ismerős? Nyilván hamar felvesszük a fonalat, és új sablonokat kezdünk el gyártani, vadiúj sémák szerint szelektálunk és folytatódik tovább az ördögi kör...

   Folytathatnám a sort... Szexmániás tizenévesek, negyvennek kinézni akaró huszonévesek, és húsznak 'látszó' negyvenesek. Mindig mást akarunk. Nem tudunk öregedni, mert nem voltunk soha fiatalok sem. Valóban nincs egy normális jól működő kapcsolat? Utánaszámoltam... Kell hozzá kémia, szerelem és türelem a négyzeten, helyes pofi, jó alak, latexnadrág, havi egy fodrász minimum, menő fősuli, cuki albérlet... És kész!!! persze kell még pár jól sikerült poszt a facebookon, ehhez pedig egy rózsaszín hátlapos iphone, vagy egy pinki laptop, Rihanna dalok, egy két jól sikerült buli kurvák és stricik jelige alatt és már kész is 2010 ideális nője. Eredmény : nulla ambició, nulla életcél, zéró értelmes gondolat, jó pár egyéjszakás kaland, 'tartalmasí' diákévek a BGF-en, egy szó mint száz, minden ami elengedhetetlen és fontos.

És hogy mi lesz az érzelmekkel, személyiséggel, őszinteséggel, emberséggel, saját gondolatokkal...? Az már nem is fontos, hiszen minden kellék megvan, hogy cuki életem legyen cuki dolgokkal, cuki emberekkel, cuki posztokkal. Irónikus? Áh dehogy... Ez csak egyszerű matek! 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://enesaszerelmeim.blog.hu/api/trackback/id/tr212267872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása